zondag 12 oktober 2014

Pastasalade met honing en kip


Dit is een gerecht dat Ramon en ik allebei erg lekker vinden. Het komt uit het boek 'Snel & smakelijk: eenvoudige gerechten'.  Het is eigenlijk een lunchgerecht, maar wij eten het altijd 's avonds.

Ingrediƫnten

200 gram fusilli
2 eetlepels olijfolie
1 ui
400 gram kipfilet (wij halen altijd biologische kip, vinden we veel lekkerder!)
2 eetlepels grove mosterd
2 eetlepels vloeibare honing
175 gram cherrytomaten
Rucola

Dressing

3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel sherryazijn (je kunt ook witte balsamicoazijn gebruiken)
2 theelepels vloeibare honing

Bereiding

1.  Snijd de uien in halve ringen, de kip in kleine blokjes en de cherrytomaten in vieren.
2.  Doe de ingrediĆ«nten voor de dressing in een schaaltje en klop ze door elkaar.
3.  Breng water aan de kook en voeg de fusilli toe. Kook dit 9 minuten.
4.  Bak ondertussen de kip en de ui in olijfolie op middelhoog vuur tot de kip gaar is. Roer dan
     de honing en mosterd erdoor en bak het ongeveer 2 tot 3 minuten.
5.  Giet de fusilli af en giet de dressing er overheen. Roer dit door en doe de fusilli bij de kip in
     de pan.
6.  Roer als laatste de tomaten en een handvol rucola erdoor.






Geniet ervan!


Tip: Maatlepels zijn erg handig voor dit gerecht. Zo weet je zeker dat de verhoudingen tussen de mosterd en honing kloppen. Je kunt ze bijvoorbeeld kopen bij Dille & Kamille, een hele leuke kookwinkel op verschillende plaatsen in Nederland. Of kijk eens in hun webwinkel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten