Recepten

Koken en lekker eten gaan bij mij hand in hand (Ok, ik geef het toe. Soms lukt dit niet helemaal). Ik probeer graag wat nieuws uit en soms zitten er verrassende gerechten bij die ik met jullie deel op deze pagina.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ciabatta pizza


Als je eens geen zin hebt om uitgebreid te koken, maar je wil wel lekker eten, maak dan eens een pizza van ciabattabrood. Je kunt allerlei verschillende toppings gebruiken om een heerlijke snelle pizza te maken. Dit is de variant die ik heb gemaakt.

Ingrediënten

1 ciabattabrood
Rode pesto
Gerookte achterham
Champignons
1 rode paprika
Zwarte olijven (voorgesneden, lekker makkelijk)
1 ui
Geraspte kaas

1. Snij het ciabattabrood doormidden en snij ook een klein stukje van de bovenkant af, zodat je
    een plat oppervlak hebt om te beleggen.
2. Bestrijk de beide helften met de pesto. Als je niet van pittig eten houdt, gebruik dan niet te
    veel.
3. Beleg het brood met de ham, champignons, paprika, olijven en ui.
4. Strooi de kaas er overheen en bak het brood 6 tot 8 minuten in de oven (voorverwarmd op
    220 graden).



Eet smakelijk!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pastasalade met honing en kip


Dit is een gerecht dat Ramon en ik allebei erg lekker vinden. Het komt uit het boek 'Snel & smakelijk: eenvoudige gerechten'.  Het is eigenlijk een lunchgerecht, maar wij eten het altijd 's avonds.

Ingrediënten

200 gram fusilli
2 eetlepels olijfolie
1 ui
400 gram kipfilet (wij halen altijd biologische kip, vinden we veel lekkerder!)
2 eetlepels grove mosterd
2 eetlepels vloeibare honing
175 gram cherrytomaten
Rucola

Dressing

3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel sherryazijn (je kunt ook witte balsamicoazijn gebruiken)
2 theelepels vloeibare honing

Bereiding

1.  Snijd de uien in halve ringen, de kip in kleine blokjes en de cherrytomaten in vieren.
2.  Doe de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje en klop ze door elkaar.
3.  Breng water aan de kook en voeg de fusilli toe. Kook dit 9 minuten.
4.  Bak ondertussen de kip en het ui in olijfolie op middelhoog vuur tot de kip gaar is. Roer dan
     de honing en mosterd erdoor en bak het ongeveer 2 tot 3 minuten.
5.  Giet de fusilli af en giet de dressing er overheen. Roer dit door en doe de fusilli bij de kip in
     de pan.
6.  Roer als laatste de tomaten en een handvol rucola erdoor.







Geniet ervan!


Tip: Maatlepels zijn erg handig voor dit gerecht. Zo weet je zeker dat de verhoudingen tussen de mosterd en honing kloppen. Je kunt ze bijvoorbeeld kopen bij Dille & Kamille, een hele leuke kookwinkel op verschillende plaatsen in Nederland. Of kijk eens in hun webwinkel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten