Pastasalade met honing en kip
Dit is een gerecht dat Ramon en ik allebei erg lekker vinden. Het komt uit het boek 'Snel & smakelijk: eenvoudige gerechten'. Het is eigenlijk een lunchgerecht, maar wij eten het altijd 's avonds.
Ingrediƫnten
200 gram fusilli2 eetlepels olijfolie
1 ui
400 gram kipfilet (wij halen altijd biologische kip, vinden we veel lekkerder!)
2 eetlepels grove mosterd
2 eetlepels vloeibare honing
175 gram cherrytomaten
Rucola
Dressing
3 eetlepels olijfolie1 eetlepel sherryazijn (je kunt ook witte balsamicoazijn gebruiken)
2 theelepels vloeibare honing
Bereiding
1. Snijd de uien in halve ringen, de kip in kleine blokjes en de cherrytomaten in vieren.
2. Doe de ingrediƫnten voor de dressing in een schaaltje en klop ze door elkaar.
3. Breng water aan de kook en voeg de fusilli toe. Kook dit 9 minuten.
4. Bak ondertussen de kip en de ui in olijfolie op middelhoog vuur tot de kip gaar is. Roer dan
de honing en mosterd erdoor en bak het ongeveer 2 tot 3 minuten.
de honing en mosterd erdoor en bak het ongeveer 2 tot 3 minuten.
5. Giet de fusilli af en giet de dressing er overheen. Roer dit door en doe de fusilli bij de kip in
de pan.
de pan.
6. Roer als laatste de tomaten en een handvol rucola erdoor.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten